Materiały edukacyjne rozdawane w szpitalach i do zamówienia poprzez sklep Diabetyk24. Jeśli Twoje dziecko ma cukrzycę typu 1, idzie niebawem do przedszkola czy szkoły – skorzystaj z naszych materiałów edukacyjnych, które ułatwią start. Fundacja Słodziaki przygotowała „Pakiety Słodziaka“ zawierające przydatne informacje o cukrzycy typu 1:

1. Tabelę wymienników węglowodanowych – WW (oraz wybranych WBT – wymienników białkowo-tłuszczowych) do umieszczenia na drzwiach lodówki lub innym widocznym miejscu w kuchni;
  2. Podręczne i kieszonkowe tabele WW i WBT do zabierania ze sobą na wyjścia/jedzenie poza domem;
  3. Ważne informacje o cukrzycy – dla nauczycieli, przedszkolanek i opiekunów – do wręczenia w szkole, przedszkolu, na świetlicy, w klubie sportowym, każdemu kto opiekuje się dzieckiem i powienien mieć podstawową wiedzę na temat cukrzycy;
  4. Dextrozę – na niski cukier;
  5. Opaskę na rękę.

Ty też możesz mieć „Pakiet Słodziaka“

Pakiety trafiły już do wielu szpitali: Warszawa-CZD, Gdańsk, Kraków, Białystok, Kielce, Rzeszów, Lublin, Szczecin i Wrocław.

Każdy może stać się posiadaczem pakietu poprzez Diabetyk24 – sklep przesyła pakiet za darmo, trzeba opłacić jedynie koszt przesyłki.

Tabelę WW oraz informacje dla nauczycieli można także wydrukować. Pliki do druku:

Tabele WW

Ważne informacje

1. Marlena napisał(a):

Witam, bardzo praktyczny i podręczny ten pakiet. Ale… no właśnie nasza córcia idzie do przedszkola a ja na stronie diabetyk24 nie mogę zamówić tego pakietu bo jest niedostępny. Jak mogę go zdobyć w inny sposób? Z góry dziekuje za informacie.
    Pozdrawiam

• Fundacja Słodziaki napisał(a):

W Diabetyk24 lada moment produkt powinien się pojawić:).Tymczasem zachęcamy do wydrukowania materiałów z naszej strony. Pozdrawiamy Fundacja Słodziaki

• Fundacja Słodziaki napisał(a):

Pakiety są już dostępne
      Pozdrawiamy